Petitie voor 'Johan Cruijff Stadion' tot nu toe 40.000 keer getekend

Al bijna 40.000 mensen hebben op internet een petitie ondertekend die oproept de Amsterdam Arena om te dopen tot het Johan Cruijff Stadion.

De online petitie is donderdag door fans in het leven geroepen. Een dag later hadden ze al 10.000 handtekeningen binnen.

Onder anderen de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg sprak zich donderdag al uit voor een naamswijziging. Ook burgemeester Eberhard van der Laan leek dat wel wat. Vrijdag liet de directie van het stadion al weten dat het voorstel serieus wordt bekeken, hoewel dat niet zo eenvoudig is geregeld.

In de Amsterdam Arena is het publiek ook zondagmiddag welkom om het condoleanceregister voor Cruijff te tekenen dat langs het veld ligt. Zaterdag deden ruim vijfduizend mensen dat al. Het register blijft de komende dagen open.

Video: Fans bewijzen Cruijff laatste eer tijdens Nederland-Frankrijk

FC Barcelona

De legendarische 'nummer 14', die donderdag op 68-jarige leeftijd overleed, won als speler met Ajax driemaal de Europa Cup 1 en werd acht keer landskampioen.

Als trainer loodste Cruijff de Amsterdammers onder meer naar de eindzege in het Europa Cup 2-toernooi.

De familie van Cruijff woont dinsdag in Barcelona een herdenkingsdienst in Camp Nou bij. Voor de bijeenkomst zal zoon Jordi Cruijff dinsdag rond 14.00 uur namens de familie een verklaring geven in de perszaal van het stadion.

Lees meer over:
Tip de redactie