Voetbal

Familie van Cruijff dinsdag bij herdenkingsdienst in Barcelona

De familie van Johan Cruijff zal dinsdag aanwezig zijn bij een speciale herdenkingsdienst van FC Barcelona voor de donderdag overleden voetballegende.

Het management van Cruijff meldt zaterdag op de eigen site dat er dinsdag tussen 15.00 uur en 18.00 uur in het auditorium van stadion Camp Nou een bijeenkomst is voor oud-collega's en vrienden van Cruijff en zijn familie.

De familie van de 'eeuwige nummer veertien' zal zo de speciale herdenking afsluiten die FC Barcelona zaterdag begon.

Voor de bijeenkomst zal zoon Jordi Cruijff dinsdag rond 14.00 uur namens de familie een verklaring geven in de perszaal van Camp Nou.

15.158 mensen

FC Barcelona, de club waarmee Cruijff als speler en trainer grote successen vierde, richtte zaterdag al een herdenkingsplek in naar aanleiding van het overlijden van de clubicoon.

Mensen konden tussen 10.00 uur en 19.00 uur een boodschap achterlaten voor Cruijff en kwamen massaal opdagen. Volgens de Catalaanse club waren er in totaal 15.158 bezoekers voor de herdenkingsplek.

Onder anderen Real Madrid-president Florentino Perez en Real-directeur Emilio Butragueño lieten zich zien, net als voormalig FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta, de Catalaanse president Carles Puigdemont en Constantin Galca, de trainer van stadgenoot Espanyol.

Video: Perez vindt dat Cruijff voetbal wereldwijd heeft veranderd

Ajax

FC Barcelona is nog met Ajax in overleg over een passend eerbetoon aan Cruijff rond de komende wedstrijden van beide clubs.

Ajax neemt het volgende week zondag in de Amsterdam Arena op tegen PEC Zwolle. Een dag eerder wacht FC Barcelona de kraker tegen Real Madrid.

In de Amsterdam Arena werd zaterdagmiddag eveneens een condoleanceregister geopend.

Cruijff, die op 68-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longkanker, werd vrijdag in kleine kring gecremeerd in Barcelona.

Lees meer over:
Tip de redactie