Voetbal

Condoleanceregister voor Cruijff in Arena blijft komende dagen open

Het condoleanceregister in de Amsterdam Arena voor de donderdag overleden Johan Cruijff blijft de komende dagen open.

Er waren zaterdag veel fans bij het stadion die hun medeleven kwamen betuigen. Vanwege de enorme belangstelling heeft Ajax besloten om het condoleanceregister nog tot en met dinsdag open te houden.

Iedereen is tussen 12.00 en 17.00 uur welkom om het register te tekenen, zo laat de club zaterdagavond weten.

Onder meer directeur Edwin van der Sar was zaterdag in de Arena aanwezig bij de opening van het condoleanceregister. De voormalig doelman heeft samen met oud-Ajax-spelers Sjaak Swart, Marc Overmars, Stanley Menzo en John Heitinga als eerste een persoonlijke boodschap in het boek ter nagedachtenis aan Cruijff achtergelaten.

Mensen konden zaterdag tot 21.00 uur langs het veld van de Arena een eerbetoon brengen aan Cruijff.

De legendarische 'nummer 14', die donderdag op 68-jarige leeftijd overleed, won als speler met Ajax driemaal de Europa Cup 1 en werd acht keer landskampioen. Als trainer loodste Cruijff de Amsterdammers onder meer naar de eindzege in het Europa Cup 2-toernooi.

Video: Fans bewijzen Cruijff laatste eer in Arena

FC Barcelona

Eerder op zaterdag richtte FC Barcelona, waar Cruijff ook grote successen vierde, bij stadion Camp Nou een herdenkingsplek in naar aanleiding van het overlijden van de legendarische voetballer. 

Barcelona is nog met Ajax in overleg over een passend eerbetoon aan Cruijff rond de komende wedstrijden van beide clubs.

Ajax neemt het volgende week zondag in de Amsterdam Arena op tegen PEC Zwolle. Een dag eerder speelt FC Barcelona de kraker tegen Real Madrid.

Lees meer over:
Tip de redactie