Arena denkt mee over Cruijff in naam stadion

De Amsterdam Arena gaat serieus bekijken of het stadion de naam van de donderdag overleden Johan Cruijff kan dragen.

"We hebben met zowel Ajax als de gemeente Amsterdam overleg gehad. Het is een sympathiek idee. Dit gaan we serieus onderzoeken", vertelt Henk Markerink.

De directeur van de Arena benadrukt ook dat je de naam van een stadion niet zomaar kunt veranderen. "We moeten echter niet voorbijgaan aan de uiteenlopende formaliteiten die bij een eventuele naamsverandering van het stadion komen kijken", zegt Markerink. 

"Dit dient zorgvuldig aangepakt te worden. En daar moeten en willen wij uiteraard de nabestaanden van Johan Cruijff ook bij betrekken. Zij hebben momenteel andere dingen aan hun hoofd."

Gemeente

Niet alleen de nabestaanden van de aan longkanker overleden Cruijff moeten toestemming geven.

De gemeente Amsterdam en Ajax hebben ook veel aandelen van het stadion, net als de acht grote founders Philips, Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, Grolsch Bierbrouwerij, KPN, RAI, ABN AMRO Bank, Coca Cola en de Nederlandse Staatsloterij.

Burgemeester Eberhard van der Laan speculeerde donderdag al over een 'Johan Cruijff-stadion'. "Het is nog vroeg, maar ik denk dat veel Amsterdammers wel in hun hoofd hebben om de Arena voortaan het Johan Cruijff-stadion te noemen", zei hij.

"Ik denk dat je kan volhouden dat de ArenA er nooit geweest zou zijn zonder Cruijff. Ik stel het niet voor, maar ik denk er aan."

Eric van der Burg, de Amsterdamse wethouder van Sport, ging nog verder. "Volgens mij worden we gesteund door 837.000 Amsterdammers. We hebben goede argumenten om de andere aandeelhouders te overtuigen."

Video: De mooiste voetbalmomenten van Johan Cruijff​ 

Lees meer over:
Tip de redactie