Voetbal

Ajax en FC Barcelona in overleg over eerbetoon aan Cruijff

Ajax en FC Barcelona overleggen hoe ze de donderdag overleden Johan Cruijff het beste kunnen herdenken.

Beide clubs willen tijdens de eerstvolgende competitiewedstrijd uitgebreid stilstaan bij het overlijden van de legendarische nummer 14. Ajax ontvangt zondag 3 april PEC Zwolle, Barcelona speelt een dag eerder de kraker tegen Real Madrid.

Ajax en Barcelona overleggen hoe het eerbetoon het beste eruit kan zien. De clubs willen op een grootse manier afscheid nemen van de aan de gevolgen van longkanker overleden Cruijff. De geboren Amsterdammer vierde als speler en trainer grote successen bij beide clubs.

Vaststaat dat veel oud-ploeggenoten van Cruijff naar de Amsterdam Arena zullen komen. Ze zijn uitgenodigd voor de jaarlijkse reünie en bekijken het duel met PEC Zwolle vanuit de zogenoemde Engelenbak.

Bartomeu

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu bevestigde eerder vrijdag in gesprek met het Catalaanse TV3 al dat de Catalanen bij het duel met Real een groots eerbetoon zullen houden voor Cruijff.

De Spaanse topclub maakte donderdagavond al bekend een herdenkingsplek in stadion Camp Nou in te richten voor de clubicoon. Hier kunnen mensen zaterdag een boodschap achterlaten voor de legendarische nummer 14.

De fans van FC Barcelona zouden overigens graag zien dat Camp Nou wordt vernoemd naar Cruijff. Dat blijkt althans uit de uitslag van een poll op de website van de krant La Vanguardia.

Liefst 77 procent van de ruim 6.100 stemmers vindt dat Camp Nou de naam Cruijff moet dragen.

Cruijff won als speler en trainer vele hoofdprijzen met FC Barcelona.

Lees alles over het overlijden van Cruijff in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie