De oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Frankrijk van vrijdagavond zal doorgang vinden, maar het zal door het overlijden van Johan Cruijff in een ander daglicht staan.

De wedstrijd in de Arena zal in de veertiende minuut worden stilgelegd. Vooraf wordt ook al een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de terreuraanslagen in België.

"De wedstrijd zal gewoon doorgaan, maar je zult begrijpen dat het een heel andere lading zal krijgen", zei Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal van KNVB, donderdag tegen de NOS. "Deze wedstrijd staat in het teken van een groots eerbetoon aan Johan Cruijff."

"We beginnen met een minuut stilte voor de slachtoffers in Brussel en leggen het duel in de veertiende minuut stil. Ter nagedachtenis aan de grootste voetballer die misschien ooit wel is voortgebracht."

De internationals zouden sowieso al met rouwbanden spelen vanwege de aanslagen in de Belgische hoofdstad. De KNVB roept de amateurclubs op komend weekeinde op gepaste wijze aandacht te besteden aan het overlijden van Cruijff.

Video: Blind en Sneijder reageren op overlijden Cruijff

Blind en Sneijder reageren op overlijden Johan Cruijff
Blind en Sneijder reageren op overlijden Johan Cruijff

Vreselijk

Cruijff overleed donderdag in zijn woonplaats Barcelona op 68-jarige leeftijd. De drievoudig wereldvoetballer van het jaar maakte in oktober 2015 bekend dat hij leed aan longkanker. 

"Het is vreselijk, de grootste voetballer van Nederland is niet meer", aldus Van Oostveen. "Ik ben direct naar het hotel gegaan waar de spelers en de staf van het Nederlands elftal zitten om met hen in gesprek te gaan en om te kijken wat we gaan doen morgen."

Nederland-Frankijk begint vrijdagavond om 20.45 uur in de Amsterdam Arena.

Lees alles over het overlijden van Cruijff in ons dossier