Vrijdag 20 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Goed nieuws: Sprookje voor In 't Hof | Urenlang gamen kan ook goed zijn

Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we wekelijks op zaterdag de balans op van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen week.
Door NU.nl
Zachte winter duwde gasprijs sinds piek al 50 procent omlaag

Sinds de Europese gasprijs onlangs piekte op 180 euro is hij al met meer dan 50 procent gedaald. Dat is vooral een gevolg van milde temperaturen en het feit dat er boten met vloeibaar gas (lng) onderweg zijn naar Europa.

Dierenonderzoeken suggereren dat omikronvariant longen minder beschadigt

De omikronvariant van het coronavirus is mogelijk milder omdat er minder schade wordt toegebracht aan de longen dan bij eerdere varianten. Dat is de voorzichtige eerste conclusie naar aanleiding van dierenonderzoek door een grote groep Amerikaanse en Japanse wetenschappers.

Sprookje voor schaatsster In 't Hof: als 'amateur' zonder salaris naar Spelen

Sanne in 't Hof moest voorafgaand aan het schaatsseizoen 2.500 euro contributie betalen om voor het gewest Friesland te mogen rijden. Een paar maanden later plaatste de Schalkhaarse sensatie zich op de 5 kilometer voor de Olympische Spelen. Het sprookjesachtige verhaal van een 23-jarige 'amateur' die zonder salaris en met veel hobbels de weg naar Peking vond.

James Webb-ruimtetelescoop gaat waarschijnlijk langer mee dan verwacht

De James Webb-ruimtetelescoop die op Eerste Kerstdag werd gelanceerd en onderweg is naar zijn bestemming, zal waarschijnlijk langer meegaan dan verwacht.

Urenlang gamen kan ook goed zijn voor de sociale ontwikkeling van kinderen

Nu we door het coronavirus steeds meer aan huis gekluisterd zijn, spelen kinderen steeds vaker videogames. Niet alle ouders zijn daar blij mee, maar gamen kan ook goed zijn voor de sociale ontwikkeling van jongeren.

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties