Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we wekelijks op zaterdag de balans op van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen week.

Dochter van eerste Amerikaanse astronaut gaat naar ruimte met Blue Origin

De oudste dochter van de eerste Amerikaan in de ruimte treedt in de voetsporen van haar vader. Laura Shepard Churchley gaat op 9 december mee met een toeristische vlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos.

Vaticaan gaat Nederlandse pater Titus Brandsma heilig verklaren

Paus Franciscus gaat de Nederlandse pater Titus Brandsma (1881-1942) heilig verklaren, maakt het Vaticaan donderdag bekend. De Friese Brandsma was naast priester ook rector magnificus aan de Radboud Universiteit. Hij werd vanwege zijn openlijke verzet tegen het nazisme vermoord in concentratiekamp Dachau.

Vlo kan 'helse' duizendknoop verslaan

Ieder jaar zorgt de Japanse duizendknoop weer voor overlast in veel Nederlandse tuinen. De plant groeit ontzettend snel en richt veel schade aan. Onderzoekers denken nu dat ze dé oplossing hebben gevonden voor dit probleem: de Japanse bladvlo.

Gevaccineerde toeristen vanaf 30 april 2022 weer welkom in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland laat vanaf 30 april weer internationale toeristen toe. Die moeten dan wel volledig gevaccineerd zijn en na aankomst zeven dagen in zelfisolatie. Dat heeft de overheid woensdag bekendgemaakt.

Robothond danst en loopt op trappen op Rotterdam Centraal

Robothond danst en loopt op trappen op Rotterdam Centraal
37
Robothond danst en loopt op trappen op Rotterdam Centraal

Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-supporters naar Praag

Koning Willem-Alexander heeft woensdag als copiloot een vliegtuig vol Feyenoord-supporters van Schiphol naar Praag gebracht. De supporters vertellen aan Rijnmond, dat een verslaggever aan boord had, dat ze de koning al snel in het vizier hadden.