Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Woensdag 19 juni: Persconferentie MH17, EOD brengt bom uit WO II tot ontploffing en 'zelfmoordrevolver' Van Gogh geveild in Parijs.

Een nabestaande van MH17-slachtoffers staat de internationale pers te woord voorafgaand aan de persconferentie waar het Joint Investigation Team (JIT) bekendmaakt dat er vier verdachten zijn geïdentificeerd die vervolgd zullen worden voor betrokkenheid bij het neerhalen van het passagierstoestel. (Foto: Pro Shots)

De oud-communicatiedirecteur van het Witte Huis, Hope Hicks, wordt achter gesloten deuren verhoord in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Hicks kan een belangrijke getuige zijn voor de Democraten, die onder meer onderzoeken of de Amerikaanse president Donald Trump zich schuldig heeft gemaakt aan belemmering van de rechtsgang, maar naar verwachting zal zij weigeren hun vragen te beantwoorden. (Foto: AFP)

Leden van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) brengen een bom uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing in Bloemendaal. (Foto: Pro Shots)

Maria, de moeder van Mitch Henriquez, reageert op de uitspraak van de rechtbank in het hoger beroep in de zaak rond de dood van haar zoon tijdens zijn aanhouding in juni 2015. Een van de betrokken agenten kreeg een voorwaardelijke straf voor mishandeling met de dood tot gevolg, een tweede agent werd vrijgesproken. (Foto: ANP)

Een medewerker van een veilinghuis in Parijs schikt stro rond het meest beroemde wapen uit de kunsthistorie: de revolver waarmee Vincent van Gogh vermoedelijk zelfmoord pleegde in 1890. Het vuurwapen bracht 162.500 euro op. (Foto: ANP)