Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Dinsdag 14 mei: Rotterdam herdenkt het bombardement door de Duitse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Formule 1 keert terug naar Nederland en koning Willem-Alexander op werkbezoek bij de Koninklijke Marine.

Met twee herdenkingen stond Rotterdam dinsdag stil bij het bombardement op de stad dat Nederland aan het begin van de Tweede Wereldoorlog dwong tot capitulatie. (Foto: Pro Shots)

De Britse prins Harry ondertekent kaarten van fans die hem feliciteren met de geboorte van zijn zoon. Archie Harrison Mountbatten-Windsor werd vorige week maandag geboren. (Foto: AFP)

Koning Willem-Alexander was op werkbezoek bij de Koninklijke Marine. De koning vervulde tussen 1985 en 1987 zijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine. Tijdens het werkbezoek van dinsdag kreeg hij een presentatie voorgeschoteld over de Nederlandse en Europese strategische belangen van een vrije doorgang op zee. (Foto: ANP)

De Formule 1 keert in 2020 definitief terug naar Nederland, bevestigde voorzitter Chase Corey van het Formula One Management (FOM) dinsdag op een persconferentie in Zandvoort. (Foto: ANP)

Het hoofd van de jury van het Filmfestival van Cannes Alejandro Iñárritu (links) op de rode loper met actrice en jurylid Elle Fanning (rechts). Dinsdag begint de 72e editie van het bekende filmfestival in Zuidoost-Frankrijk. (Foto: AFP)