Vanwege de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart zat politicoloog Kees Aarts een uur lang klaar op NUjij om al jouw uiteenlopende vragen over deze verkiezingen te beantwoorden.

De vragensessie is inmiddels voorbij en de reacties onder dit artikel zijn gesloten. De vragen en antwoorden zijn hieronder natuurlijk nog wel te lezen.

De afgelopen weken hebben de lijsttrekkers van de grote partijen uitgebreid campagne gevoerd en ook op NUjij zijn de verkiezingen een veelbesproken onderwerp.

Waar stemmen we precies voor deze verkiezingen, welke invloed hebben de Provinciale Staten en de waterschappen op mijn dagelijkse leven en wat zijn de mogelijke scenario's?

Waarom Kees Aarts?

Aarts is hoogleraar Politieke Instituties en Gedrag en decaan van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. De afgelopen jaren publiceerde hij meerdere wetenschappelijke onderzoeken over onder meer de Nederlandse en Europese democratie, de verkiezingen en kiesgedrag. De aankomende verkiezingen volgt hij ook op de voet.