In India hebben natuurbeheerders na een lange klopjacht een vrouwelijke tijger doodgeschoten waarvan wordt aangenomen dat die mogelijk dertien mensen heeft gedood. De zes jaar oude tijgerin in de westelijke staat Maharashtra was volgens de BBC al twee jaar uit handen van de jagers gebleven.

Een van de natuurbeheerders laat weten dat een team zich vrijdag langs een weg had opgesteld waar de tijgerin eerder was gespot. T-1, zoals het dier wordt genoemd, werd in eerste instantie met een verdovingspijl geraakt. Toen ze daarna aanviel, werd ze alsnog doodgeschoten.

Het kostte de Indiase autoriteiten grote moeite om het beest te vangen. Meer dan honderd camera's, paarden en geiten die als lokaas werden gebruikt, dag en nacht toezicht op uitkijkpunten en gewapende patrouilles werden ingezet. Alsnog lukte het niet T-1 te pakken te krijgen.

Vorige maand werd zelfs een luchtje van Calvin Klein ingezet. Het mannenparfum Obsession bevat namelijk het ingrediënt civeton van de civetkat dat de tijgers moet aantrekken. Ook dat was tevergeefs.

Eerder overleed een vrouw nadat ze werd doodgetrapt door een olifant die werd gebruikt om op de tijger te jagen. Het beest brak los uit het basiskamp dat door de groep was opgezet. Voordat de olifant door de plaatselijke autoriteiten gevangen kon worden, raakte nog iemand uit het dorp Pohana gewond.

De olifanten maakten daarna geen deel meer uit van de jachtgroep.