Een Aziatische tijgermug is aangetroffen in een woonwijk in Eindhoven. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in de buurt muggenvallen geplaatst om te onderzoeken of er nog meer Aziatische tijgermuggen rondvliegen. 

Bovendien gaat de NVWA mogelijke broedplaatsen verwijderen of behandelen met een bestrijdingsmiddel. Waar de aangetroffen mug vandaan komt, is niet duidelijk.

De tijgermug werd in 2005 voor het eerst aangetroffen in Nederland. Het insect komt oorspronkelijk uit Azië, maar heeft zich via internationale transporten verspreid over grote delen van de wereld. De tijgermug is dit jaar ook al opgedoken in onder meer Weert, Amstelveen, Assen, Almere en Westervoort en Montfoort.

De tijgermug steekt vooral overdag en kan allerlei infectieziekten verspreiden. Het gaat bijvoorbeeld om dengue (knokkelkoorts), chikungunya en zika. Omdat deze ziekten in Nederland vrijwel niet bij mensen voorkomen, is de kans op verspreiding volgens de NVWA heel klein.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!