De 102e Vierdaagse gaat dinsdag van start met 44.480 deelnemers, 2.951 mensen hebben hun startbewijs niet opgehaald.

Dat meldt de organisatie maandag.

Vorig jaar begonnen 42.036 wandelaars aan de prestatiemars door Gelderland, Brabant en Limburg. 38.409 lopers haalden de finish op vrijdag.

Aan de Vierdaagse kunnen maximaal 47.000 lopers meedoen. Meer mensen kan het parcours niet aan. "We kunnen wel 100.000 mensen inschrijven, maar die lopen dan elke dag een stuk over een snelweg en weer terug", aldus marsleider Henny Sackers.

Water drinken

De eerste wandeldag zal warm verlopen met een voorspelde 28 graden. De organisatie zei daarom zondag al dat wandelaars er goed aan doen hun waterflessen bij elk watertappunt te vullen. 

Ook is insmeren met zonnebrandcrème en een pet dragen zeer belangrijk. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de eerste Vierdaagsedag de grootste aanslag op het lichaam is. Ruim 20 procent van de lopers vertoont die dag uitdrogingsverschijnselen en 15 procent houdt te veel zout vast. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!