Woensdag 25 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Han van Bree

NUjij-vragen over vijf jaar koning Willem-Alexander

Het is 30 april vijf jaar geleden dat koning Willem-Alexander de troon besteeg. Om de balans op te maken van zijn koningsschap tot nu toe organiseerde NUjij een live vragensessie met historicus Han van Bree, die meerdere boeken schreef over het koningshuis en koning Willem-Alexander.
Door NU.nl

De vragensessie is inmiddels voorbij en de reacties onder dit artikel zijn gesloten. De vragen en antwoorden zijn hieronder natuurlijk nog wel te lezen.

Hoe doet de koning het in vergelijking met zijn moeder? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten van zijn tijd als vorst? En hoe ziet de toekomst van de Nederlandse monarchie eruit?

Tot zeker 13.45 uur zit Van Bree klaar om dit soort brandende vragen over de koning en het koningshuis te beantwoorden. Het concept is simpel: jij stelt je vraag onder deze tekst, Van Bree geeft antwoord.

Waarom Van Bree? Van Bree heeft onlangs het boek Willem-Alexander vijf jaar koning uitgebracht. Hij is historicus met de geschiedenis van het koningshuis als specialisme. Van Bree werkte voor zijn boek samen met Patrick van Katwijk, de fotograaf die het koningshuis al jaren op de voet volgt.

De vragen die beantwoord (kunnen) worden door Van Bree zullen hieronder verschijnen. De andere vragen publiceren we niet om het overzichtelijk te houden. Reacties op antwoorden van Van Bree zullen worden getoond als ze iets toevoegen.

Aanbevolen artikelen