Youssef El Bouhassani van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is uitgeroepen tot de Docent van het Jaar 2018. De jury roemt de manier waarop El Bouhassani zijn studenten weet te inspireren in plaats van alleen maar informatie te zenden. 

El Bouhassani ontving de prijs uit handen van minister Ingrid van Engelshoven (OCW).

De verkiezing onder docenten van hogescholen en universiteiten is een initiatief van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Naast de titel krijgt El Bouhassani een onderwijsbeurs van 25.000 euro.

"Goed onderwijs valt of staat met goede docenten. Zij bereiden studenten voor op hun toekomst. Youssef El Bouhassani is een fantastisch voorbeeld van hoe inspirerend een docent kan zijn'', zegt ISO-voorzitter Rhea van der Dong.

Goed docentschap

El Bouhassani is docent Toegepaste Wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Afgelopen jaar werd hij ook door zijn hogeschool verkozen tot Docent van het Jaar.

Het ISO organiseert de verkiezing van Docent van het Jaar om aandacht te vragen voor goed docentschap en onderwijs.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!