De Castricumse Rugby Club heeft voor een veiling om de clubkas te spekken een bijzonder aanbod. Zaterdagavond gaan er twee werken van de beroemde Spaanse kunstschilder Salvador Dalí onder de hamer.

De in 1989 overleden Dalí maakte de litho's toen hij in 1973 aan een kookboek werkte. De kunstschilder uit Figueres werd wereldberoemd met zijn surrealistische kunst.

"Een goede vriend van mij had een aantal artikelen voor de veiling", vertelt Marts Marcker van de rugbyclub tegen NH Nieuws. "Toen kwam hij ook op de proppen met twee Dalí's. We waren overdonderd. We kwamen met niks en gingen weg met goud in onze handen."

De man die de litho's aan de rugbyclub gunt draagt de rugbyclub een warm hart toe. In het dagelijks leven is hij kunsthandelaar.

"Van de litho's zijn er wereldwijd 250 gedrukt", zegt Debbie Winterberg van de club. "Dit is best bijzonder om aan de muur te hebben hangen."

De club hoopt 3.000 euro per stuk te krijgen voor de werken. Rugbyclub Castricum gebruikt de opbrengst van de veiling om te vereniging duurzamer te maken.