Britse vrouw krijgt tegoedbon nadat pizzabezorger haar stalkte

Een Britse vrouw uit het Britse Gloucestershire heeft van bestelsite JustEat een tegoedbon van 10 pond gekregen nadat een pizzabezorger haar had gestalkt.

De 33-jarige Michelle Midwinter publiceerde op sociale media een conversatie die de man die haar vorige week een pizza had bezorgd later op de avond met haar begon.

De man vroeg onder meer of zij een vriend had en verklaarde zichzelf een 'fan' van de vrouw. Daarna wenste hij haar een goedenacht en gaf haar een virtuele kus.

Midwinter sneed de kwestie aan bij JustEat. Een medewerker bood haar vervolgens ter compensatie een tegoedbon van 10 pond aan voor een nieuwe bestelling. De vrouw plaatste zowel het gesprek met de bezorger als de conversatie met de medewerker van JustEat op Twitter en Facebook.

Digitale waakhond

Het verhaal werd dinsdag opgepakt door Britse media. Onder meer ICO, een platform dat zich namens de overheid bezig houdt met privacy-bescherming in het Verenigd Koninkrijk, liet zich kritisch uit over de kwestie en heeft een onderzoek aangekondigd.

Na de commotie in media heeft JustEat contact opgenomen aan de vrouw en excuses aangeboden voor de gang van zaken. Het bedrijf heeft beloofd de zaak serieus te nemen en actie te ondernemen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Lees meer over:
Tip de redactie