Nederland krijgt Polestar 1 als eerste

Nederland behoort samen met de Verenigde Staten, China, Duitsland, Noorwegen en Zweden tot de landen waar Volvo’s Polestar de plug-in hybride Polestar 1 als eerste gaat aanbieden, zo heeft de fabrikant bevestigd. 

De keuze voor de genoemde zes landen is gemaakt op basis van de vraag naar het model in die markten, aldus Polestar. 

Het merk, de recentelijk zelfstandig gemaakte performance-divisie van de Volvo Car Group, gaat de Polestar 1 aanbieden op basis van een twee- of driejarig abonnement.

In het te betalen maandbedrag zitten alle vaste lasten inbegrepen, waaronder de kosten voor een haal- en brengservice.

De fabrikant gaat ook zogenoemde Polestar Spaces openen. Polestar Spaces zijn zelfstandige showrooms die geen deel uitmaken van het dealernetwerk van Volvo.

Halverwege 2019 moet het eerste filiaal in Nederland haar deuren openen. Rond die tijd gaat ook de productie van de Polestar 1 van start.

Aandrijving

De plug-in hybride aandrijflijn van de Polestar 1 bestaat uit een verbrandingsmotor en een elektromotor die samen goed zijn voor 600 pk. De volledig elektrische actieradius van het model is volgens de fabrikant 150 kilometer.

Om de ontwikkeling van Polestar als zelfstandige groep mogelijk te maken, investeren Volvo Cars en het Chinese moederbedrijf Geely 640 miljoen euro in het merk.

Een deel van dat bedrag wordt besteed aan de bouw van volledig nieuwe fabriek in Chengdu, tevens de productielocatie van alle toekomstige modellen van Polestar.

Van de Polestar 1 zullen in eerste instantie niet meer dan 500 exemplaren per jaar gebouwd worden. 

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl

Lees meer over:
Tip de redactie