Cultuurinstelling Het Huis in Utrecht roept een nieuwe beurs in het leven die de naam draagt van oud-medewerkster Anne (25). De vrouw werd op 12 oktober dood gevonden in Zeewolde na een zoekactie die bijna twee weken duurde. 

Met het Anne Stipendium van 15.000 euro per jaar kunnen ''talentvolle zakelijk leiders'' in de theaterwereld zich verder ontwikkelen. Met het geld wordt onder meer een werkplek en coaching bekostigd.

Bij Het Huis ondersteunde de Utrechtse vrouw jonge theatermakers op zakelijk vlak. ''Met het Anne Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld'', liet de instelling donderdag weten.

Vermissing

De 25-jarige Anne vertrok op 29 september vanuit Utrecht voor een fietstocht. De vrouw was hierna dertien dagen lang spoorloos. Haar lichaam werd op 12 oktober in een natuurgebied in Zeewolde aangetroffen, op aanwijzing van de Michael P., de man die wordt vervolgd voor betrokkenheid bij haar dood. 

De 27-jarige P. staat op 10 januari voor het eerst voor de rechter in een zogeheten pro-formazitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

De zoektocht naar de lang vermiste Anne Faber (25) van dag tot dag
180
De zoektocht naar de lang vermiste Anne Faber (25) van dag tot dag