Mercedes-Benz heeft de derde generatie van de CLS onthuld. Het merk zet de auto net als voorheen in de markt als een vierdeurscoupé, al heeft het model het uiterlijk van een vlot getekende sedan. 

Deze nieuwe CLS is de eerste Mercedes-Benz met een boordspanning van 48 volt. Daarnaast krijgt het nieuwe model de beschikking over een nieuwe 3,0-liter zes-in-lijn motor.

Het blok levert 360 pk en is voorzien van EQ Boost-techniek. Dit omvat een kleine elektromotor die de verbrandingsmotor tijdens het accelereren kortstondig kan bijstaan. In deze boost-modus profiteert de CLS 450 van 22 pk aan extra kracht.

De CLS wordt tevens leverbaar met een 2,9-liter zescilinderdieselmotor. In de 350d-uitvoering levert het blok 285 pk, in de 400d-versie is het vermogen 340 pk. Zowel de benzine- als dieselversies krijgen de beschikking over vierwielaandrijving.

De standaarduitrusting van de CLS-klasse bestaat onder andere uit led-koplampen, lichtmetalen 18-inch wielen, Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist, een 12,3-inch groot infotainmentscherm en sfeerverlichting mét verlichte ventilatieroosters.

Ook wordt de CLS-klasse voorzien van Air Body Control en Energizing Comfort Control, een systeem waarin de instellingen van klimaatregeling, stoelmassage, sfeerverlichting en het auto-interieur parfum aan elkaar gekoppeld zijn en waarin programma's kunnen worden gezet.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl