Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
kerstbomen

'Nederlander wil kerstboom al vóór 5 december in huis hebben'

De Vereniging Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) verwacht dit jaar een stijging van de verkoop van echte kerstbomen met 7 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse enquête onder de grootste kerstbomenkwekers van ons land.
Door ANP

De verkoop vorig jaar viel hoger uit dan verwacht waardoor veel verkooppunten uitverkocht raakten, zegt secretaris Jaap Bolhuis van de VNK. ''Om dit te voorkomen zijn de voorbestellingen van de handel nu duidelijk hoger."

Een duidelijke trend is ook dat de kerstboom vroeger in huis wordt gehaald. "Rond Sinterklaas moet de boom al staan. De consument wil zo lang mogelijk van de kerstsfeer genieten", zegt Bolhuis.

De fraserspar is in Nederland met een gestage opmars bezig is, zegt Bolhuis. Deze geurende boom wordt zowel veel met kluit als gezaagd verkocht. Ook de omorika blijft, vooral met een kluit en in pot, populair. Met name omdat de boom smal blijft.

Uit de enquête blijkt dat 41 procent van de verkochte kerstbomen in Nederland een lengte heeft tussen 1,75 en 2 meter, 29 procent van de consumenten koopt een boom van 1,50-1,75 meter en 23 procent geeft de voorkeur aan een grote boom van 2-2,5 meter.


Lees meer over:

Kerstkerstbomen

Aanbevolen artikelen