Veilinghuis verkoopt originele ruimtefoto's gemaakt door astronauten

Veilinghuis Skinner verkoopt 445 zeldzame foto's gemaakt door astronauten. Onder meer de originele eerste foto gemaakt door Neil Armstrong vanaf de maan wordt verkocht.

Het doel van de astronautenfoto's was om hun activiteiten in de ruimte vast te leggen, maar ze werden ook geïnspireerd door wat ze meemaakten. Daardoor hebben de foto's meer waarde dan enkel hun nut als documentatie, aldus het veilingshuis.

De foto's die worden geveild zijn originele exemplaren, geen kopieën. Ze werden gemaakt tijdens de Mercury, Gemini en Apollo-missies. Op de foto's zijn aantekeningen en nummers te vinden van NASA.

Los moeten de foto's zo'n 300 tot 9.000 dollar opleveren. Het veilingshuis kwam aan de verzameling door een anonieme privé-verzamelaar, die de foto's op zijn beurt weer had kregen van NASA-wetenschappers en voormalige medewerkers.

Tussen de foto's zitten portretten van astronauten, foto's van trainingen en beelden van ruimtewandelingen. De eerste foto gemaakt van de aarde vanuit de ruimte uit 1962 is ook onderdeel van de verzameling.

Lees meer over:
Tip de redactie