Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Politie haalt sekspoppen weg uit kledingwinkel Antwerpen

De politie heeft de etalage ontruimd van kledingwinkel Fish & Chips in Antwerpen. In het kader van een nieuwe campagne stonden in de etalage allemaal sekspoppen opgesteld.
Door NU.nl

De Belgische politie heeft ingegrepen omdat er klachten waren ontvangen dat de poppen in de etalage aanstootgevend zouden zijn. De winkel heeft meteen aan de oproep gehoor gegeven, laat een woordvoerster weten aan NU.nl.

"De politie beoordeelt ter plaatse of iets strafbaar is", stelt woordvoerder Sven Lommaert van het Antwerpse korps in De Standaard. "In dit geval ging het om heel expliciete, niet-aangeklede poppen. Dat is helemaal anders dan een ontklede paspop."

De naakte sekspoppen stonden in de etalage in de Kammenstraat in het kader van de nieuwe campagne Sex Sells. Sommige poppen waren in compromitterende posen neergezet.

Spottend

Fish & Chips laat weten zelf geen klachten te hebben ontvangen.

De winkel had in lege etalage met verf de tekst 'We hadden een leuke etalage, maar van de politie moest ze weg' geschreven. Maar ook deze tekst is maandag verwijderd. De politie vond de tekst te spottend.


Lees meer over:

BelgiëAntwerpen

Aanbevolen artikelen