Tesla heeft voor het eerst een glimp getoond van haar vierde model, de Model Y. CEO Elon Musk liet tijdens een vergadering met zijn aandeelhouders een foto zien waarop de contouren van de compacte crossover zichtbaar zijn.

Het autoavontuur van Tesla startte ooit met de Roadster en inmiddels heeft het Amerikaanse elektromerk de Model S en Model X in de prijslijsten staan. Later dit jaar verschijnt de Model 3 en Elon Musk wil op termijn een pick-up en een elektrische vrachtwagen aan zijn leveringsprogramma toevoegen.

Maar ook een vierde personenauto staat op de planning. Deze Model Y wordt een compacte crossover; kleiner dan de Model X maar eveneens voorzien van een hoog koetswerk.

Volgens The Verge moet de Model Y omstreeks 2019 op de markt komen. Musk heeft bovendien zelf al laten weten dat de volledig elektrische crossover op een volledig eigen platform komt te staan.

Wat formaat betreft valt de Model Y, waarvan de naam samen met die van de overige Tesla-modellen het woord 'S3XY/SEXY' moet vormen, tussen de Model 3 en Model X in.

Kijk voor meer informatie en foto's op www.autoweek.nl