In China is in april een zeldzame tijger-vijfling geboren, dat maakt de Chinese zender CCTV vrijdag bekend. Het gaat om Siberische tijgers die zijn geboren in een speciaal broedcentrum in de Chinese stad Harbin.

Het gaat om twee vrouwtjes en drie mannetjes die werden geboren op 13 april. Meestal werpen Siberische tijgers slecht twee tot vier jongen, een vijfling komt maar zelden voor.

De medewerkers van het Chinese broedcentrum hielden de moeder en haar jongen voor enkele uren na de geboorte in de gaten. Uiteindelijk werd besloten om de jongen weg te halen bij de moeder, zij liep namelijk steeds weg bij de pasgeboren diertjes.

Elke drie uur krijgen de jonge tijgers zo'n veertig milliliter melk toegediend door de verzorgers. Ze zouden dagelijks ongeveer 50 gram zwaarder worden. 

Het is momenteel druk met bevallingen in het Chinese centrum. Al 56 jonge tijgers zijn dit jaar geboren en nog vele andere dieren zijn zwanger. Verwacht wordt dat er in augustus in totaal zo'n 150 tijgertjes geboren dit jaar geboren zijn.