Een 17-jarig meisje uit Australië is dinsdag overleden nadat ze was aangevallen door een witte haai. De tiener was aan het surfen terwijl ze voor de ogen van haar familie werd aangevallen.

Volgens de autoriteiten in Western Australia overleed het meisje in het ziekenhuis. Ze was met haar vader aan het surfen in de Wylie Bay aan de zuidwestkust van Australië, bij het stadje Esperance. 

Haar moeder en zusjes stonden op het strand en zagen hoe het meisje door de haai onderwater werd getrokken. De vader slaagde erin zijn dochter te bevrijden en haar aan de kant te trekken. Ze verloor een been door de aanval van de haai. 

De baai is voorlopig afgesloten voor het publiek. Volgens het ministerie van Visserij is de aanval vrijwel zeker veroorzaakt door een grote witte haai. Sinds 2000 is dit de enige haaiensoort die mensen aanvalt in Western Australia.

Het is de derde keer in een jaar dat een witte haai dodelijke slachtoffers maakt in de deelstaat. In juni werd een 29-jarige man aangevallen bij Falcon Beach en werd een 60-jarige vrouw doodgebeten door een witte haai in de buurt van Perth.