De vijf dagen jonge olifantje van DierenPark Amersfoort krijgt de naam Yunha. Na vijfduizend inzendingen waren de dierenverzorgers van het nieuwgeboren meisjesolifantje eruit.  

"Mini, Ollie, Elfie en Muis zijn het niet geworden. We hebben gekeken naar een naam die goed aansluit bij de andere vrouwelijke olifanten, moeder Indra en zus Kina", motiveren de olifantenverzorgers hun keuze.  

Uiteindelijk waren de verzorgers het snel eens over de nieuwe naam. "Toch hadden we er een hele klus aan. Hele grappige namen kwamen voorbij en ook veel namen die we zelf ook al op een favorietenlijstje hadden gezet."

Vrijdag werd de naam feestelijk onthuld. 'Yunha' stond in grote letters op een nog grotere geboortekaart. "Een reuzekaart voor de kleine reus", zoals het dierenpark het zelf beschreef.

DierenPark Amersfoort maakt naam pasgeboren olifantje bekend
DierenPark Amersfoort maakt naam pasgeboren olifantje bekend

Muisjes

Yunha werd direct ingeschreven bij de gemeente door de burgemeester van Amersfoort. "Het zal vast niet vaak voorkomen dat een kleintje wordt ingeschreven met een geboortegewicht van ruim zeventig kilo", zei de ondertekenaar van de aangifte bij de burgerlijke stand.

Tijdens de vrolijke gebeurtenis in de Amersfoortse dierentuin werden beschuit met roze muisjes en geboortekaartjes uitgedeeld.