Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
ijsbeer

IJsberenjong Fritz sterft na vier maanden in dierentuin Berlijn

Zes jaar na de dood van de wereldberoemde Berlijnse ijsbeer Knut, is in de Duitse hoofdstad weer een jonge ijsbeer overleden. De vier maanden oude Fritz stierf maandag in het Tierpark in Berlijn.
Door NU.nl

Fritz leefde met zijn moeder Tonja in de dierentuin en zou vanaf volgende maand te zien zijn voor het publiek. Het dier overleed aan een leverinfectie.

Het is niet bekend hoe de ijsbeer ziek kon worden. Dierenverzorgers vonden hem maandag dood in zijn verblijf, nadat hij zich in het weekend al vreemd had gedragen. Verzorgers probeerden nog om de beer nog te reanimeren. Autopsie moet uitwijzen wat de beer precies mankeerde. 

Fritz werd in november geboren samen met een ander jong, dat na een aantal dagen overleed. De dieren zaten nog in een binnenverblijf, waar de moeder en het jong al via de webcam te volgen waren. 

IJsbeer Fritz overleden

Verslagen

Het dierenpark reageerde verslagen op de dood van de jonge ijsbeer, aldus Duitse media. "We zijn sprakeloos en heel verdrietig. Het is ongelofelijk hoe snel de kleine ijsbeer onze harten had veroverd," aldus de directeur van het Tierpark.

In 2011 overleed ijsbeer Knut in een andere Berlijnse dierentuin, de Zological Garden, aan een auto-immuunziekte. Knut werd na zijn geboorte verstoten door zijn moeder, waarna oppassers hem grootbrachten. 

Wereldwijde reacties van fans op zijn dood deed de dierentuin er uiteindelijk toe besluiten Knutt op te zetten en in de dierentuin tentoon te stellen.


Lees meer over:

ijsberen

Aanbevolen artikelen