De regering van Guinee heeft schoonheidscompetities in dat land verboden. Dit gebeurde nadat beelden van een missverkiezing zaterdag tot veel boze reacties had geleid.

Tijdens de verkiezing van Miss Guinea paradeerden de kandidaten in zwemkleding voor onder meer minister Siaka Barry van Cultuur, meldt BBC.

Deze optocht leidden tot veel ophef op sociale media over "zoveel verdorvenheid". Ook veel media spraken maandag schande van de vertoning. Het magazine Flash Guinee stelde op de voorpagina de vraag of de overheid met de badpakkenparade prostitutie wilde bevorderen.

Barry heeft de vergunning van de organisatie van de Miss Guinea-verkiezing ingetrokken.

Wettelijke regels

De verkiezing mag pas weer plaatsvinden nadat er wettelijke richtlijnen zijn opgesteld over wat er wel en niet mag tijdens een schoonheidswedstrijd in het land. "Alleen zo kunnen onze culturele waarden en tradities op een positieve manier worden uitgedragen", stelt de overheid.

Het is niet de eerste schoonheidscompetitie in Afrika die ter discussie staat. Vorige jaar schrapte Burkina Faso al een verkiezing voor vrouwen met grote billen. Het evenement zou te seksistisch zijn.