Een plastisch chirurg in China heeft een operatie verricht waarbij hij delen van een oor in de arm van zijn arm heeft geïmplanteerd, om het daar door te laten groeien tot een volwaardig oor. 

De operatie is onderdeel van een aantal andere operaties die de 30-jarige patiënt in het Chinese universitaire ziekenhuis in Xi'An ondergaat, nadat hij bij een auto-ongeluk gewond en verminkt was geraakt. 

De patiënt zegt zeer gehecht te zijn aan zijn oren en wil de operatie daarom uit laten voeren. Hij moet voor het herstel van zijn lichaamsdeel in totaal drie operatie-processen ondergaan.

Video: Chinese chirurg laat oor groeien op arm

Chinese chirurg laat oor groeien op arm
Chinese chirurg laat oor groeien op arm

Kraakbeen

Eerst is een deel van de rechteronderarm van de patiënt geïnjecteerd met water, om ervoor te zorgen dat zijn huid daar op zou rekken, meldt China Daily. Bij de tweede operatie is een deel van het kraakbeen van zijn ribben weggehaald, om de vorm van het oor te kunnen reconstrueren.

De replica van het oor is vervolgens onder de huid gebracht in de arm van de man. Als het oor daar 'volgroeid' is, wordt het kunstmatig gecreëerde oor weer aan het hoofd van de man bevestigd.