Het laatste deel van het iconische Riviera Hotel aan de Strip in Las Vegas is dinsdag opgeblazen. Het gebouw moet plaatsmaken voor een nieuw, groot conventiecentrum.

Eerder was het 'Monaco'-deel van het hotel al gecontroleerd opgeblazen. De vernietiging van het 'Monte Carlo'-deel vond dinsdag in de vroege ochtend plaats, meldt ABC News. De explosies werden gadegeslagen door tientallen belangstellenden.

Het hotel, dat 22 etages en meer dan tweeduizend kamers telde, behoorde meer dan zestig jaar tot de bekendste gebouwen van de gokstad in de staat Nevada. In de jaren zestig en zeventig traden er doorlopend wereldberoemde artiesten als Liberace en Dean Martin op.

Video: Iconisch hotel Riviera in Las Vegas opgeblazen

Beroemde films

Ook werden er talloze beroemde films opgenomen, zoals de originele Ocean’s Eleven uit 1960, de James Bond-titel Diamonds are forever (1971), Casino (1995) van regisseur Martin Scorsese én Showgirls van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

Het hotel werd in 2010 door teruglopende bezoekersaantallen failliet verklaard. De grond waarop het hotel stond, werd vorige jaar voor bijna 200 miljoen dollar verkocht aan het Las Vegas Convention Center, dat op die plek wil gaan uitbreiden.