Een conflict tussen de drie kinderen van Martin Luther King Jr. over de verkoop van de bijbel en de Nobelprijs voor de Vrede-medaille van hun vader, is door de rechtbank beëindigd.

Waar de twee zonen van King in 2014 voor de verkoop van de twee voorwerpen van hun vader stemden, wilde dochter Bernice deze niet verkopen aan een anonieme koper omdat het om voor haar 'heilige' spullen gaat. Zij heeft de bijbel en de medaille ook in haar bezit. 

Hierop spande de broers een rechtszaak aan en verzochten zij de rechter om de twee voorwerpen aan hen over te dragen. De rechter gaf hen gelijk en heeft maandag besloten dat Luther King III de voorwerpen krijgt, zo schrijft Reuters

De precieze details van de uitspraak zijn nog niet bekend en daarom moeten de twee voorwerpen tot die tijd worden opgeslagen in een kluis van de rechtbank. De sleutels worden wel aan Luther King III gegeven, op verzoek van beide partijen. 

Dexter King is de president van de corporatie die het nalatenschap van Martin Luther King Jr. beheert. Martin Luther King III is de voorzitter dan de raad van bestuur. Bernice King is ook aandeelhouder en bestuurslid.

Martin Luther King Jr. werd in 1968 vermoord door James Earl Ray. Hij liet geen testament achter.