Onderzoekers hebben nieuwe informatie ontdekt over de vroegste jeugdjaren van Adolf Hitler (1889-1945). De latere dictator is op driejarige leeftijd geconfronteerd met het overlijden van broertje Otto, die een waterhoofd had. 

"In hoeverre zijn dood invloed heeft gehad op de opstelling van de volwassen Hitler ten opzichte van mensen met handicap, is de vraag", zei Florian Kotanko maandag.

De voorzitter van de geschiedkundige vereniging van Braunau, waar de ouders van Hitler destijds woonden, zei de nieuwe details te hebben gevonden in de archieven van de plaatselijke parochie en in de kronieken van het weekblad 'Neue Warte am Inn'. De krant 'Oberösterreichischen Nachrichten' zal dinsdag uitgebreid ingaan op het nu opgediepte materiaal.

Tot dusver gingen de historici ervan uit dat Adolf Hitler het vierde kind was van de familie en niets heeft meegekregen van het overlijden van twee broers (Gustav en Otto) en zus Ida aan difterie. Door het verlies van haar andere kinderen kon moeder Klara al haar aandacht richten op de jonge Adolf.

Nu lijkt het erop dat Otto, die maar zeven dagen leefde, na hem kwam. Dat betekent dat de latere nazi-leider als moederskindje die liefde in elk geval tijdens de zwangerschap en de week na de geboorte heeft moeten delen.