In India zijn nu al meer tijgers gedood door stropers dan in het hele vorige jaar. In de eerste vier maanden zijn 28 tijgers omgebracht. Drie meer dan in 2015.

Dat maakte een Indiase organisatie voor de bescherming van wilde dieren, donderdag bekend, aldus de Hindustantimes.

"De statistieken zijn zorgwekkend", zegt een medewerker van de organisatie. "We kunnen stroperij alleen stoppen als we goed gecoördineerde handhavingsoperaties uitvoeren. Veel mensen van over de hele wereld zijn betrokken bij de illegale handel in wilde dieren. Het is een transnationaal georganiseerde misdaad."

Stropers maken gebruik van geweren, vergif, vallen en zelfs elektrocutie om de tijgers te doden. Het vlees en de botten, waar veel geld mee kan worden verdiend, worden veelal in traditionele Chinese medicijnen verwerkt.

Volgens een telling in 2014 leven in India 2.226 tijgers; meer dan de helft van alle tijgers wereldwijd. Op 10 april lieten het Wereld Natuur Fonds en de tijgerbeschermingsorganisatie Global Tiger Forum weten dat het aantal tijgers wereldwijd voor het eerst in honderd jaar is gestegen. Geschat wordt dat er 3.890 tijgers in het wild leven.