Zo'n driehonderd wilde zwijnen op het Japanse eilandje Kakara dreigen de bewoners van het eiland te verdrijven, als de huidige groei van de dieren doorzet.

 

De naar schatting driehonderd wilde zwijnen overtreffen het aantal mensen op het eiland ruimschoots. Er wonen namelijk slechts honderd mensen op Kakara, meldt de BBC op basis van een bericht van Kyodo News

Volgens de bewoners van het eiland veroorzaken de beesten veel problemen, onder meer doordat ze planten beschadigen die gebruikt moeten worden voor cosmetische doeleinden.

Daarnaast komen de zwijnen dicht in de buurt van de huizen en auto’s van de bewoners. Veel bewoners durven zich alleen nog maar met de auto te verplaatsen. 

Vooralsnog is nog niemand gewond geraakt, maar de beesten staan over het algemeen wel bekend om het feit dat ze regelmatig mensen aanvallen en verwonden.

Jagen

Het is lastig om op de dieren te jagen, doordat het eiland bestaat uit veel steile kliffen en rotswanden. Jagers vangen wel zo’n vijftig zwijnen per jaar, maar dat is niet genoeg om de groeiende populatie te stoppen.

''De bewoners zullen gedwongen zijn het eiland te verlaten als de huidige groei van de populatie wilde zwijnen doorzet'', meent een van de bewoners.

Aangenomen wordt dat de wilde zwijnen zo’n vijftien jaar geleden op het eiland terecht zijn gekomen. Ze zouden drie kilometer zwemmend hebben afgelegd vanaf het Japanse vasteland.