De ster van Donald Trump op de Hollywood Walk of Fame staat ter discussie. Een petitie, die in korte tijd door vele duizenden werd ondertekend, moet het eerbetoon aan de omstreden presidentskandidaat weg krijgen.

Sinds de presidentscampagne van Trump heeft de ster op de Walk of Fame het zwaar te verduren gehad. Mensen beschadigen de tegel, besmeuren hem met graffiti of laten zelfs hun hond er op poepen.

Ook is er al meerdere malen een hakenkruis op de tegel getekend en is er over de tegel geurineerd, meldt Sky News.

Een deel van de lokale gemeenschap vindt dat de ster van Trump niet thuis hoort tussen grote filmsterren als Meryl Streep, Bill Murray of Audrey Hepburn. "De reality-tv-ster Trump heeft sinds het begin van zijn campagne hatelijke, seksistische en racistische teksten uitgekraamd", schrijven zij. "Het is niet zo vreemd dat mensen hun onvrede over Trump afreageren op zijn tegel."

Glorierijke geschiedenis

De petitie is een initiatief van de Hollywood Historic Trust, een organisatie die zich inzet om de glorierijke geschiedenis onder de aandacht te brengen. De petitie werd in korte tijd al door meer dan 15.000 mensen ondertekend.

Het is overigens nog nooit eerder gebeurd dat een ster van de Hollywood Walk of Fame is verwijderd omdat de naamgever te omstreden was. Trump kreeg de tegel in 2007 vanwege het succes van zijn programma The Apprentice.