Een man in het Canadese Edmonton is deze week een sportschool binnengedrongen om daar vervolgens de nacht sportend door te brengen.

Toen een medewerkster maandagochtend de sportschool binnenliep, trof ze sporen aan van de inbreker. Het beveiligingssysteem was namelijk uitgeschakeld en het slot was opengebroken.

Ook waren een t-shirt met het logo van de sportschool en een stappenteller verdwenen. Merkwaardig genoeg was alle waardevolle sport- computerapparatuur nog aanwezig, schrijft CBC

Nadat de medewerkster werkkleding, sportkleding en sportschoenen had aangetroffen, bleek dat de sportieve indringer gebruik had gemaakt van een handdoek van de sportschool, die hij na gebruik netjes heeft gewassen in de wasmachine van de sportschool. Na het sporten lijkt de man honger te hebben gehad, want in de prullenbak trof de medewerkster een lege verpakking van een wrap aan.

''Ik denk dat hij onze slogan 'Geen Excuses Meer' iets te letterlijk heeft genomen'', zegt de verbaasde medewerkster.

Gevonden voorwerpen

De medewerkster besloot de politie in te schakelen, die samen met haar de inbreker aantrof in sportkleding voor vrouwen, die hij uit de gevonden voorwerpen had gehaald. Of de man opnieuw het pand was binnengedrongen of dat hij zich had verstopt, is niet duidelijk. De man had er vervolgens geen problemen mee dat hij werd opgepakt en mee moest naar het politiebureau.