Een 18-jarige man uit het Amerikaanse New Orleans is aangenomen bij een restaurant nadat hij tijdens zijn sollicitatiegesprek heeft meegeholpen bij het verijdelen van een overval.

De man was net bezig met zijn sollicitatiegesprek, toen een dief geld probeerde te stelen uit de kas van het restaurant, meldt de politie van New Orleans in een verklaring.

Agenten kregen een melding van de overval bij het bekende restaurant Popeye's Louisiana Kitchen. De overvaller werd op dat moment geconfronteerd met de manager en assistent-manager en de mogelijke nieuwkomer van het restaurant.

De manager zorgde er voor dat de overvaller niet kon ontsnappen, door de weg naar de deur te blokkeren. De sollicitant aarzelde niet en greep de dief vast nadat die zich had losgeworsteld van de assistent-manager. "Ik stond op en boog zijn arm. Ik wist niet zeker of de overvaller een wapen had, maar ik was niet bang", zei hij tegen Nola.com.

Heldhaftig

De overvaller realiseerde zich vervolgens dat hij gepakt was en gaf zich over. De sollicitant en de medewerkers hielden de dief vast totdat de politie ter plaatse was.

De man kreeg na de overval te horen dat hij was aangenomen. De medewerkers stellen dat het besluit om hem aan te nemen al was genomen voordat de overval plaatsvond. Wel bevestigt de heldhaftige actie dat ze de juiste nieuwe werknemer in huis hebben gehaald, aldus Nola.com.