Hiv-patiënt die eigen medicinale wiet mag kweken moet huis uit

De met hiv besmette man uit Amsterdam die sinds kort zijn eigen medicinale wiet legaal mag kweken, moet zijn huis verlaten.

De 58-jarige man heeft van woningcorporatie Eigen Haard te horen gekregen dat hij zijn huis uit moet indien hij zijn eigen wiet blijft kweken, meldt Het Parool zondag.

"We willen graag dat hij in dit huis blijft wonen, maar dan zonder thuisteelt", aldus een woordvoerder van de woningbouwvereniging.

"Een woning is niet bedoeld als broeikas. Het is onze ervaring dat er best vaak brand ontstaat door thuisteelt en daar zijn ook weleens mensen bij omgekomen. Het is gevaarlijk voor de bewoner en voor de buren. Daarnaast zijn wij zelf ook strafbaar en kunnen we verzekeringsproblemen krijgen."

Burgemeester

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft afgelopen week al toegezegd dat hij zich ervoor zal inzetten dat de man zijn wiet krijgt. Met Eigen Haard wordt er inmiddels naar een oplossing gezocht. "We willen een structurele oplossing met als doel dat hij genoeg wiet heeft voor zijn behandeling."

Lees meer over:
Tip de redactie