Een jongen uit het Friese Oosterwolde heeft zijn excuses aangeboden voor de kwetsende teksten die hij op Facebook plaatste over minister Lodewijk Asscher.

De tiener had een boze tekst geplaatst naar aanleiding van uitlatingen van Asscher over het aanpassen van Zwarte Piet.

De jongen, die in zijn dorp actief is als hulppiet, voelde zich hierdoor gekwetst en stelde op Facebook dat Assscher "maar die echte pieten uit het land moest halen. Kijk wat zij niet hoeven te betalen en wat ze allemaal krijgen. Ik stem PVV: ik was ooit een trotse Nederlander, maar nu niet meer."

Maar de Fries schrok toen Asscher hem noemde in een vileine reactie die de minister dinsdag plaatste omdat hij genoeg had van alle gescheld op zijn persoon en zijn Joodse afkomst.

Kwetsen

"Ik was boos op mensen die tegen Zwarte Piet zijn en plaatste zonder na te denken een bericht op Facebook", stelt de jongen in de Leeuwarder Courant. Hij schrok toen hij zijn eigen naam terugzag in de reactie van Asscher. De Oosterwoldiger kreeg meteen spijt en plaatst wel drie keer zijn excuses onder het bericht van Asscher: "Ik bedoelde het niet zo en wilde de minister absoluut niet kwetsen."

Hij denkt voortaan wel tien keer na voordat hij iets op Facebook zet. "Schelden is laf, helemaal op internet. Ik zal het echt nooit meer doen."

Video: Rico betuigt spijt van boze Facebook-post

Rico heeft spijt van Facebook-post
Rico heeft spijt van Facebook-post