Maandag 27 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

VN brengt postzegels uit over homo-emancipatie

De Verenigde Naties hebben een serie postzegels met als thema homo-emancipatie uitgebracht. Met de zes zegels wil de VN een internationale campagne tegen geweld tegen homoseksuelen onder de aandacht brengen.
Door: NU.nl

De postzegels zijn volgens persbureau AP ontworpen door artistiek directeur Sergio Baradat van de postdienst van de VN.

Op de zegels staan verschillende afbeeldingen van partners van hetzelfde geslacht in innige omhelzing. Ook zijn er zegels met een 'roze' gezin en een vlinderachtig figuur dat de transformatie van een transgender symboliseert.

Sinds 1951 brengt de VN regelmatig series postzegels uit voor onderwerpen die de organisatie onder de aandacht wil brengen. Zo verschenen in de er loop der decennia regelmatig zegels over vrede, het milieu en bedreigde diersoorten. Het is voor het eerst dat een zegels wordt gewijd aan homorechten.

Hate crimes

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten stelde bij de presentatie te hebben gekozen voor het thema homorechten omdat er nog steeds veel landen zijn waar homoseksuelen en lesbiennes worden vervolgd om hun geaardheid. Bovendien vindt de VN dat er, ook in landen waar homoseksuelen wel gelijke rechten hebben, nog te veel 'hate crimes' tegen deze groep voorkomen.

De ontwerpen werden onthuld tijdens een bijeenkomst in het VN-gebouw in New York. De bijeenkomst werd opgeluisterd met een optreden van de New York Gay Men’s Chorus.

Aanbevolen artikelen