Straatmuzikanten worden verboden in de Amsterdamse binnenstad en sommige gebieden worden bierfietsvrij. Ook wordt de loopruimte langs terrassen verbreed.

Deze maatregelen worden genomen omdat het steeds drukker wordt in de Amsterdamse binnenstad.

In postcodegebied 1012 komt een verbod voor straatmuzikanten. "Straatmuzikanten beschouwen het als een fundamenteel recht overal te mogen staan. Daar maken we een einde aan", zegt Boudewijn Oranje, de voorzitter van bestuurscommissie Centrum. "Een maatregel als muzikanten voor een halfuur op één plek laten spelen is niet te controleren. Nu kunnen we onmiddellijk zeggen: wegwezen."

Stoep

De loopruimte wordt op veel plekken verbreed van anderhalf naar twee of drieënhalve meter. Dat laatste gaat gebeuren op de Vijzelstraat, waar ook een station voor de Noord/Zuidlijn komt. 

Ten slotte komen er maatregelen tegen de bierfietsen. Concreet zijn de plannen nog niet, maar er "worden al voorbereidingen getroffen om gebieden bierfietsvrij te maken."

Bierfietsen

De regels voor de bierfietsen waren al aangescherpt. Zo moet de bestuurder nuchter zijn, mag er minder bier mee en is versterkte muziek verboden.