Ongeveer tweehonderd meisjes staan woensdagochtend al uren in de rij voor een handtekening van de boyband 5 Seconds of Summer in de Fame Megastore aan de Oosterdokskade in Amsterdam.

De formatie geeft woensdagmiddag om 15.00 uur een signeersessie in de muziekwinkel.

In de vroege ochtend vormde zich al een lange rij, ook al had Fame gezegd dat iedereen voor 8.00 uur zou worden weggestuurd. Rond 4.00 uur stonden al tientallen meisjes voor de deur van de muziekwinkel.

De politie besloot hen echter niet weg te sturen, omdat dan het risico zou ontstaan dat grote groepen fans in de ochtend naar de deur zouden rennen om een plaatsje te bemachtigen.

Boos

Veel fans zijn daarom boos. Er worden namelijk maar tweehonderd gelukkigen toegelaten in de winkel voor de handtekeningensessie. De jongens van 5 Seconds of Summer zullen daar evenveel exemplaren signeren van hun laatste cd Sounds good feels good.

Fame betreurt het dat het haar afspraken niet heeft kunnen naleven en dat de honderd fans die al voor 8.00 uur in de rij stonden niet meer weggestuurd konden worden. 

"De politie heeft het hoogste woord. We snappen de teleurstelling van veel fans. We hopen oprecht dat zij in de toekomst een nieuwe kans krijgen", laat de winkel via Twitter weten.

Lees reacties van de wachtenden op AT5