Museumnacht in Amsterdam is sinds vrijdagavond 20.00 uur uitverkocht. Op ticketverkoopsite Ticketswap is daarom veel vraag naar kaarten die mensen nog over hebben. 

Op zaterdagmiddag rond 13.30 uur hadden al ruim 1.300 mensen aangegeven nog kaarten te zoeken via de verkoopsite. Nog eens ruim 400 mensen waren op zoek naar een combinatieticket waarmee ook de feesten na de Museumnacht bezocht kunnen worden.

Een recordaantal van 53 culturele instellingen zet zaterdagavond tijdens de Museumnacht in Amsterdam de deuren open. De officiële opening van de zestiende editie is in Science Center NEMO waar dansers van de Junior Company van het Nationaal Ballet een voorstelling geven.

Dit jaar doet het Harry Mulisch Huis voor het eerst mee aan de Museumnacht. Verder is er een literaire boottocht waar schrijvers als Alma Mathijssen en Nina Polak voordragen. In het Rembrandthuis kunnen bezoekers schilderen zoals de meester het zelf deed en in het anatomiemuseum Vrolik leren bezoekers een kip te ontleden tussen 10.000 tentoongestelde preparaten.

De organisatie verwacht tussen 19.00 en 2.00 uur zo'n 32.000 bezoekers in Amsterdam.