FC Utrecht geeft supporters van de club de kans om een maaipatroon te ontwerpen voor Stadion Galgenwaard. Een jury zal het mooiste design selecteren, dat vervolgens wordt uitgevoerd in het stadion van FC Utrecht.

De Utrechtse voetbalclub kwam op het idee van een ontwerpwedstrijd, nadat het veld in Galgenwaard afgelopen weekend tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur volop in de spotlights stond met een maaipatroon van een Schotse ruit.

"Daar kregen we enorm veel leuke reacties op van supporters, journalisten en sportcommentatoren. Het viel bij iedereen op", laat persvoorlichter Dick Teunen aan NU.nl weten.

De Schotse ruit was een idee van van terreinbeheerder Johan van Amerongen. "Een terreinbeheerder haalt veel voldoening uit een strakke grasmat. Het is toch een stukje prestige", aldus Teunen. 

Arbeidsintensief

Voor de wedstrijd tegen SC Cambuur had de terreinbeheerder dan ook alles uit de kast getrokken om het veld in een ultrastrakke ruit te maaien. "Met meerdere mensen is hij ruim een week bezig geweest om touwtjes te spannen en alles in de juiste richting te maaien. Het is heel arbeidsintensief werk." 

Utrechters die mee willen doen aan de wedstrijd kunnen hun patroon intekenen via een formulier of zelf op de computer of met papier aan de slag gaan. Het maaipatroon kan dan vervolgens tot 16 oktober worden ingeleverd.De jury beslist vervolgens welk maaipatroon er na de winterstop op het veld van Galgenwaard komt.

Niet voor eeuwig

Ontwerpers moeten er volgens de persvoorlichter wel rekening mee houden dat de door hun ontworpen grasmat hooguit één wedstrijd meegaat. "Ons gras wordt natuurlijk vaak gemaaid, dus het blijft niet eeuwig zitten", aldus Teunen.