De beelden van rellende supporters van Olympique Marseille in Groningen worden op Facebook gedeeld met de mededeling dat het zou gaan om ontevreden Syrische vluchtelingen in Duitsland.

Dat melden RTV Noord en het Dagblad van het Noorden woensdag.

De beelden werden geschoten door een inwoner van Groningen. Hij filmde de Franse voetbalsupporters terwijl ze met terrasstoelen en glaswerk gooiden. Het filmpje werd vaak bekeken.

De beelden zijn nu opgepikt en lijden in de Verenigde Staten een tweede leven. Zo wordt het filmpje gedeeld met de mededeling dat het zou gaan om Syrische vluchtelingen die een ‘biergarten’ in Duitsland bestormen.

Casey L. Carden, kandidaat voor het congres van Massachusets zei op Facebook het volgende: "Dit gebeurde in een 'biergarten' tijdens Oktoberfest in Nederland. Moslimmannen leggen op agressieve wijze hun Sharia-wet op aan bewoners en toeristen." Later liet hij weten er helemaal naast te zitten en had hij spijt van zijn uitspraken.

Na de voetbalwedstrijd tussen de Franse club en FC Groningen braken vorige week donderdag rellen uit, waarna de ME de rust in de binnenstad moest bewaren. Olympique won de wedstrijd met 0-3. 

Bekijk hier de beelden van de rellen in de Groningse binnenstad.