Vijf bierspeciaalzaken en cafés zijn gestopt met de verkoop van het Groningse speciaalbier Grunn. Volgens de verkopers wordt er gefraudeerd met het bier, dat gewoon bij supermarktketen Jumbo zou worden gehaald.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden dinsdag.

Volgens de speciaalzaken en cafés is het speciaalbier van de Groningse Bierbrouwerij in werkelijkheid gewoon Pitt-bier van Jumbo. Een flesje Pitt kost ongeveer 21 cent, terwijl een Grunn Goudhaantje circa 1,16 euro kost.

In het Dagblad van het Noorden vertelt een slijter dat hij wel eens dozen met Grunn-bier heeft ontvangen waar etiketten van Pitt-bier los bijzaten.

'Lastercampagne'

Een ex-stagiaire van de Groningse Bierbrouwerij zegt in de krant dat flesjes Pitt-bier in het water werden gelegd, om zo de etiketten van de flesjes los te weken. De flessen Pitt werden vervolgens als speciaalbier Grunn verkocht.

De eigenaar van de Groningse bierbrouwerij ontkent echter alle beschuldigingen. Volgens hem zijn de speciaalzaken en cafés een lastercampagne begonnen, omdat ze "belangen bij andere brouwers" zouden hebben.