Aantal deelnemers vluchtelingenboot Gay Pride komt gemaskerd

Een deel van de vluchtelingen die tijdens de Gay Pride meevaren op de vluchtelingenboot, zullen dit doen met een masker op.

Volgens Illias Mahtab, initiatiefnemer van de vluchtelingenboot, toont dit nog maar eens aan hoe schrijnend het probleem nog altijd is.

"Dit is waar de Gay Pride om draait voor ons. De Gay Pride draait om de mensenrechten, het opkomen voor één van de meest kwetsbare groepen in Nederland", aldus Mahtab.

"Er zijn maskers voor mensen die niet durven. Een grote groep van deze mensen durft niet. Zij willen wel op de boot zijn en het initiatief steunen, maar durven nog steeds niet om hun gezicht te laten zien."

Thuisland

De Oegandese vluchtelingen Rhona en Fred kwamen in 2013 onafhankelijk van elkaar naar Nederland. Pas na hun aankomst durfden zij uit de kast te komen.

Rhona: "Ik denk dat het een goede kans is voor alle vluchtelingen in het land, omdat het anders verborgen blijft. En om een boodschap naar ons thuisland te sturen dat we, ondanks deze situatie, hier veilig en gelukkig zijn."

Tip de redactie