Het Amsterdamse GVB overweegt een campagne te starten om mensen meer te attenderen op trams in het verkeer. Trambestuurders ondervinden namelijk veel stress door bijna-ongelukken.

Dat meldt het Parool zaterdag.

Het komt meerdere malen per dag voor dat trambestuurders schrikken door andere weggebruikers, laat Alexandra van Huffelen, algemeen directeur van het GVB Amsterdam, weten.

Fietsers die nog snel willen oversteken zorgen voor veel bijna-ongelukken. De bestuurders van de tram worden getraind in situaties als deze, maar toch leveren die momenten stress op.

Aanrijdingen

Wel zijn er minder aanrijdingen met fietsen, voetgangers, auto's en verkeersborden. In de eerste helft van 2015 ligt dat aantal op 287. In heel 2012 werd er nog 678 keer iets of iemand geraakt.

Volgens het GVB leggen andere weggebruikers de verantwoordelijkheid vaak op bij de trambestuurders. Dat moet veranderen, stelt het GVB. "Iedereen zou meer na moeten denken over de eigen veiligheid."

Kinderwagens

De Amsterdamse trambestuurder David Sitanala zegt dat toeristen vaak als schuldige worden aangewezen. "Maar Amsterdammers kunnen er zelf ook wat van."

De inwoners van de stad worden afgeleid door telefoons en muziek. Ook moeders met kinderwagens of bakfietsen zorgen voor gevaarlijke situaties.